Receptes

CONFITURA DE MANDARINA.

Elaborar uns 500 gr de confitura a partir d' 1 Kg de mandarines.

Elements
  • 1 Kg de madarines ben rentades.
  • 750 gr de sucre. 
  • 1/2 got d'aigua.
  • Pots de vidre ( per a 500 gr )  


Esterilitzar els pots

En un perol o cassola posarem el pots destapats i les tapadores. Ho cubrim d'aigua i ho posem al foc fins fer-ho bullir durant uns 20 minuts.
Per evitar que el contacte directe entre els pots faça que es trenquen en vibrar, podem posar les tapadores o algun drap net entre els pots.

Elaboració  

Pelem 1Kg de mandarina i reservem quasi la meitat de la corfa. Deixem els gallons sense res blanc. 
Si observem que tenen algun pinyol, el traiem i el guardem en un colador d'infusions o gassa.
Pesem 700 gr de sucre. Depenent del gust i de la dolços de les mandarines, podem afegir-ne fins a 850 gr.

LA CORFA.  Tallem la corfa que hem guardat a tires ( "juliana" ). Posem a bullir en un calfadoret mig got d'aigua. Escaldem la corfa durant 5 minuts.

L'ALMÍVAR.  Mesclem en una cassola l'aigua usada en escaldar la corfa i els 700gr de sucre. Anem removent fins que es disolga bé i aconseguim un almívar.

LA CONFITURA.  A la cassola de l'almívar, afegim els gallons de la madarina, la corfa i el colador dels pinyols
( Podem passar la batedora. Si la corfa l'hem tallada molt fina o volem que s'hi note en menjar-la, podem passar la batedora abans d'afegir-la). 
Bullir amb poc foc i removent de tant en tant durant un 30/40 minuts fins que observem que quede transparent. Cal tenir en compte que, en gelar-se, s'espesseix un poc. Comencem a omplir els pot deixant de 0,5 a 1 cm per omplir i tapar-los immediatament.

CONSERVAR en pots plens i tapats sense aire.
Per a l'envasat al buit usarem la tècnica del bany de Maria.
Fiquem els pots dins d'un perol d'aigua preferentment en posició vertical ( sinó, gitats ) i l'omplim d'aigua fins cobrir-los bé. Quan l'aigua haja bullit durant més de 20 minuts, l'aire que quedava entre la tapadora i la confitura s'haurà evaporat, potser noteu que la tapadora ha cedit cap a dins per l'efecte del buit. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada